Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

TO NOSIM PO KUĆI

– To koristim “za po kući” to mi ne diraj!

Mnogo puta sam čula ovu rečenicu od različitih osoba tokom rada. Danas pitam, – ima li smisla čuvati komade odeće u kojima ne želiš da izađeš iz kuće?

U ormanu ne treba da se nalazi ni jedan takav komad odeće, imaj to na umu uvek.

Biraj svesno svoje odevne kombinacije za sve situacije i prilike. U svakom trenutku je važno da se oblače stvari koje bude dobar osećaj. Treba naučiti u kom tipu stvari se izgleda skladno, samim tim takve komade nositi. Šta je to što pristaje telu, karakteru i tipu ličnosti. Svaka osoba treba da nauči i oblačiti stvari u kojima izgleda skladno, bilo da se oblači u domu ili van njega.

Zato ponavljam, u svakom ormanu i domu ne treba da se nalaze suvišan sadržaj, niti stvari koje se ne koriste, koje su izgubile svoju svrhu. Pozivam te da oslobodiš svoj prostor od suvišnog sadržaja, od svih stvari koje se ne koriste, koje su izgubile svoju svrhu.

Tvoj orman to si ti. Sredi ga, dozvoli da se u njemu nalazi odeća koja te na pravi način opisuje, onu koja iskreno i autentično govori o tebi.

I da znaš, kada se jednom prostor dobro pročisti, “pametna kupovina” postaće način života, a samim tim u prostor se više neće unositi ništa pogrešno i nepotrebno. Podsećam kada kupuješ biraj prema sebi, biraj ono tebi potrebno, zapamti nije sve za svakog, nije svako za sve.

Ne čekaj sutra, počni da sređuješ i oslobađaš svoj orman od svega suvišnog danas.

MK