Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Sređen orman treba redefinisati

Da bi redefinisali stil, potrebno je da zaronimo duboko u svoj orman da uđemo u srž i iz njega izvučemo ono najbolje. Zaroniti duboko u svoj orman znači ostvariti identitet. Kao prvo važno je razumeti odakle i kako stvari u njega ulaze. Zato što žena teži da svakodnevno nosi na sebi ono što oseća unutar sebe. Ukoliko se u ormanu nalazi garderoba koja nije u skladu sa onim što oseća, uglavnom će se stilizovati pogrešno. To znači da neće jasno komunicirati svoju suštinu, nego će podlezati kompromisu koji je istinski ne opisuje. Orman i vlasnik imaju čvrstu vezu. Sređivanje ormana je ustvari velelepno, intimno iskustvo razgovora sa sobom.

Redefinisati stil je proces zabave, zadovoljstva, izražavanja sopstvene ličnosti kroz estetiku i dizajn. Odeća zaista komunicira i govori umestio nas. Odabirom garderobe zapravo šaljemo poruku, toga trebamo biti svesni. Najvažnije je pitati se: Kako ovim izborom komuniciram, šaljem li željenu poruku?

Stvari u ormanu ne treba da budu ustajale i prašnjave, sve što se u njemu nalazi uvek treba biti spremno da izađu van. Strpljivo preispitivati sadržaj koji je u njemu i kroz odabir stvarati novu sliku. Odrediti šta je to što nas više ne opisuje, i to prvo izneti van. Važno je prepoznati kako odeća koju imamo čini da se osećamo i da li nam i dalje pripada?

Zatim odrediti koji su to novi komadi odeće i u kom stilu, a da nas danas definišu. U procesu redefinisanja potrebno je razmišljati šta želimo i šta nam je potrebno. Da bi redefinisali stil potrebno je razigrati se sa odećom koju posedujemo. To je igra bez ograničenja koja nam omogućava da dođemo do pravog rešenja i u ormanu uvek imamo sadržaj koji je u skladu sa sadašnjim trenutkom.

Otkriti šta u sadržaju ormana ne odgovara ličnosti danas, a šta je to što i dalje ima upotrebnu vrednost je suština. Tek kada redefinišemo kako će se stvari sada koristiti i šta nam je potrebno tek nakon toga se može početi sa kupovinom.

Ako se samo kupuje, a 100% ne koristi, onda kupovina nema drugi smisao osim preterivanja.

Da bi uspeli da ostvarimo sklad u garderobi, važno je da pratimo promene koje se dešavaju u nama. Orman je zapravo srce koje u nama kuca. Treba biti organizovan i da se razvija kao organizam koji apsolutno učestvuje u našoj realnosti, ravnoteži i balansu.

MK

PS.

Redefinisati stil i ući u svet pametne kupovine je tema treninga koji će se održati u Beogradu ovog avgusta 2020-te. Ako želiš da redefinišeš stil, ovo leto je pravo vreme. Za sve informacije o treningu možeš mi pisati OVDE