Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Spavaća soba – Intima doma

Samo ime kaže soba za spavanje. Da li je samo za spavanje i kako sve možemo koristiti prostor intime doma.

Prostorija koju koristimo dok spavamo ili uglavnom kada treba da izvadimo neku stvar iz ormana.  Spavaća soba je odaja koju niko osim vlasnika prostora uglavnom nepoznaje. Retkost je da goste puštamo u naše intimne odaje i baš zato dešava se da je nekako spontano zanemarimo. Nije to zbog zle namere, to se jednostavno dešava zbog neučestale upotrebe. Uglavnom dok smo budni nemamo potrebu da boravimo u njoj kako bi koristili sve privilegije koje nam može pružiti. Intimnost ove prostorije u domu treba koristiti na najbolji mogući način.

Za početak pozivam vas da obratite pažnju u kakvom se trenutno stanju nalazi vasa spavaća soba.

 

Sve prednosti spavaće sobe i kako se još može koristiti

U nju se možete uvek tokom dana ušuškati kako bi proveli vreme u tišini. Ukoliko se potrudite i usvojite naviku da svakog jutra namestite krevet, sigurna sam da će vas tokom dana red pozivati da provedete vreme u njoj.

Popodnevna vikend dremka je mnogo efikasnija ako se provede u spavaćoj sobi, a ne u dnevnom boravku. Činjenica je da kratak popodnevni odmor regeneriše naš sistem. Trideset minuta je dovoljno da se energija povrati. Udobnost kreveta u spavaćoj sobi neuporedivo je kvalitetnija od onog u dnevnom boravku. Mir koji vlada u ovoj prostoriji pružiće optimum za oporavak.

Rad iz kreveta je ok. Možda zvuči neuobičajeno, ali jeste efikasno. Vaše telo biće vam zahvalno ako se udobno namestite opružite i završite posao koji možete iz kreveta. Ponavljam, nameštenog.

Kad god imate pogodan trenutak povucite se u spavaću sobu. Iz kreveta možete obaviti telefonske razgovore, odgovarati na mejlove, završiti neke druge tehničke obaveze. Udobno je i veoma prijatno verujte.

Intimni razgovori namenjeni su za ovu prostoriju. Istina je niko ne zna šta se dešava iza zatvorenih vrata vaše spavaće sobe i baš zato se potrtudite da je oplemenite. Ukoliko prostorne mogućnosti dozvoljavaju možete napraviti svoj ćošak za čitanje, meditaciju, uživanje u popodnevnoj kafi ili čaju.

Razmislite o tome.

 

 

Jastuci na krevetu upotpuniće ugođaj dok ležerno leškarite. Ukoliko niste nabavite ih. Pored toga što su dekorativni povećaće udobnost. Uredite spavaću sobu tako da dobije upotrebnu vrednost. Počnite da je koristite i za neke druge namene osim za večernje spavanje. Iskoristite maksimalno potencijal ove prostorije. Iznesite iz prostorije sve stvari koje u njoj stoje zato što ne znate gde biste sa njima. Spavaća soba zaslužuje posebnu pažnju, ona je vaša najčvršća podrška u celom domu. Čuvajte je i brinite o njoj. Uredite svoju sobu za spavanje. Reorganizujte je dodajte namenu pored one klasične soba za spavanje i odlaganje stvari u orman.

Budite kreativni, radite stvari za ličnu korist i udobnost življenja. Svakog jutra prvo namestite krevet. 

Nadam se da sam vas podstakla i da ćete razmisliti o načinu upotrebe ove intimne prostorije. Ukoliko vam je potrebna podrška da reorganizujete, sredite orman i svoj dom pišite mi OVDE

 

MK

 

Foto izvor Canva