Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Pet stvari koje me čine srećnom u trenutku Korone

Dok se život na izgled lagano vraća u normalu kod mene se mere zatežu. Korona me je inspirisala umirila i pokrenula ono najbolje u meni. Izolacija i suočavanje sa Kovidom pokrenulo je dugo željenu akciju. Bilo je preko potrebno povlačenje kako bih prepoznala kojim putem treba krenuti.

Pre nekoliko dana u moj inbox stigao je imejl: 5 stvari koje me čine srećnom, naslov mi se dopao i nekako baš se uklapa u ovaj trenutak. Obećala sam i evo pišem svojih pet stvari koje me čine srećnom u ovo čudno vreme Korone. Usled svega što se događalo i što se i dalje dešava pronalazim radost i udobnost u svom domu. Ne gledam u sadržaj koji mi ne prija odbacila sam sve što remeti moj red i mir. Sada gradim nešto za mene novo, totalno drugačije.

Za sreću je distanca poželjna, ponekad preko potrebna.

 

Pišem svoju listu sa željom da podstaknem i inspirišem radost u vama. Sigurna sam, svako ima barem jedan razlog za sreću i radost.

Pet jednostavnih stvari koje me čine srećnom u ovim trenucima Korone

1// Odlazak u teretanu dugo je bio moj veliki vremenski izazov. Nikako nisam uspevala da uskladim sve obaveze i vreme za trening. U januaru sam napravila preokret i rešila da u sobi napravim prostor za vežbanje kako bih sebe motivisala i trenirala kod kuće. Korona je omogućila da se skrasim i počnem. Uglavnom vežbam samostalno, ali kada mi zatreba motivacija u pomoć zovem homeplace i level up rules. Neizmerno sam srećna što nas je ova situacija naučila da na mnogo praktičhin načina koristimo internet.

2// Svakog dana završim neki ne dovršeni posao u domu. Tako sam preuredila svoju terasu i sada svakodnevno uživam na njoj. Boravak na terasi me raduje. Zahvalna sam što je imam i što sam je konačno dovela u željeno stanje. Želim još neke sitnice da doteram, sreća je imam vremena. Za detalje na njoj pomogao je giftshop showroom.

3//  Čitam svakodnevno i to je ono što me najviše veseli i podstiče. Pročitala sam sve nedovršene knjige i počela da čitam nove. Vreme u kojem se družim sa knjigom za mene je neprocenjiva radost.

4//  Cveće! Uvek mi je potrebno i uvek ga imam. Iznenada sve su biljke koje imam u domu počele da rastu, to znači da sam im posvećena. Istina je jesam, svakodnevno obraćam pažnju na svoje biljke. Kada odlazim na pijacu obavezno kupujem cveće za vaznu. Ono me oplemenjuje, zaista na poseban način budi moju pozitivnu energiju.

5// I poslednje za mene neuobičajeno imam vremena da gledam serije. Trenutno sam zaražena sa Moja najbolja prijateljica na HBO i Mentalista na novas. Uživam da spremim kokice i gledam ove dve serije.

Naravno red koji u domu konstantno održavam mi pomaže da ostanem u strukturi. Boravkom kod kuće dobila sam nove ideje, osvežila stare i donela odluke koje bude novu draž. Svakog jutra radim na knjizi Pisma prijatelju. Verujem da će knjiga biti završena do kraja ciklusa 33×3 do reda u doba Korone .

Aktivirala sam neke stvari koje su dugo čekale i zaista sam duboko zahvalna što sam dobila preko potrebno vreme da ih završim. Najzad imam vremena i za sebe, e to je moja najveća sreća.

Volela bih da znam šta je vama donela Korona izolacija? Da li ste uspeli da pronađete svojih pet razloga za radost u periodu izolacije.

Pišite mi…

Novost je da online program Sredi orman redefiniši stil počinje uskoro. Budite uključeni pratite. Prve vesti uvek objavljujem ponedeljkom u pismu prijatelju, ukoliko niste prijavite se na moj  newsletter ovde i preuzmite priručnik u 5 koraka do reda u ormanu

MK