Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

NEMAM VREMENA ZA TO

Sve je danas na brzaka. Živi se na brzinu. Imamo brzu modu. Brza rešenja. Brza učenja. Brza ostvarenja. Ljubav u kojoj se dogodi sve u istom danu. Prijateljstva koja brzo dolaze, još brže prolaze.

Danas se živi tako što se mnogo žuri da se stigne na sve strane. Da se postigne i završi sve zamišljeno. Mnogo se žuri, previše se juri. Kao rezultat dobili smo jedno stanje koje se kao crv uvuklo u svaku poru, to stanje ima ime, zove se “nemam vremena”. Tako u žurbi da se stigne, postigne potrebno i nepotrebno vreme prolazi u nemanju vremena da se bavimo onim što zaista želimo i budemo pored onih koje volimo.

Sećam se bilo je to pre nekoliko godina, moja prijateljica jedna od najboljih, skoro godinu dana nije imala vremena da se družimo. Žurila je da ostvari jedan san, velik cilj. Vreme je prolazilo, naša razmena svela se na video pozive i kratke poruke. Nismo uspevale nikako da ostvarimo susret, sve do tog kobnog dana kada me je u šoku pozvala da mi kaže:

“Moramo da se vidimo, evo me upravo izlazim iz ordinacije. Mare upravo sam saznala, imam rak dojke”.

“Gde si? Evo me dolazim. Sedi tu stižem.”

Nakon tog dana videle smo se još nekoliko puta. Njeno stanje je brzo napredovalo. Napustila nas je za manje od dva meseca. Tih poslednjih godina živela je u stanju “nemam vremena za to”. Tako je zaista dočekala trenutak svog života u kojem više nije bilo vremena da se bilo šta učini. Izgubili smo je. Sećam se, boli me i nikada neću zaboraviti, neizmerno je volim.

Želim ovog jutra da te podsetim,

Uspori malo prijatelju, neke stvari vredi i treba sačekati. Neće se, i ne mora sve da se reši, dogodi za jedno popodne ili veče. Ne žuri, ne pririskaj  sebe, ni one oko sebe. Ne forsiraj rešenje. Polako, ne mora sad i odmah da se desi sve. Doći će, sve što treba da ti dođe doći će, uspori pogledaj oko sebe, divan je dan, uradi nešto što ti srce želi. Idi tamo gde ćeš se radovati, gde ćeš srećan biti. Zagrli, poljubi, pokaži. Popusti, pusti, voli. Kad je srcu dobro i sve drugo je na svom mestu. Zato uzmi vreme, radi ono što te raduje.

Dobro je i baš onako kako treba da bude. Biće sve u redu, rešeno je znam.

Srećno!

MK