Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Kupuj pametno – putuj slobodno

Kada se nađete pred crvenom etiketom, koliko vas uspe da se zapita – da li mi ovo stvarno treba, ili ću prosto kupiti – odmah i sada – jer je „jeftino“? Uostalom, ko uopšte odlučuje šta je danas „jeftino“, pogotovo u mernim jedinicama pretrpanih ormana, paradoksalno proporcijalnih izjavom – „opet nemam šta da obučem“.

Žao mi je, ako sada rušim sneška, ali ovde se ne radi o vašoj „uštedi novca“, radi se o čitavoj industriji, čiji je krajnji cilj da stvori taj osećaj urgencije, usplahirenosti i panike da upravo propuštate priliku života – ako propustite baš tu kupovinu.

A šta stvarno očekuješ da ćeš platiti na kasi?

Šta ako vam kažem da većina kupovina, pogotovo impulsivnih, nikad nije kupovina konkretno te stvari? Koja od vas bi mi poverovala, kada bih vam rekla, da neretko očekujete da ćete, u vidu još jedne haljine, pazariti:

Samopouzdanje

Radost

Seksipil

Motivaciju

Kako je evidentno da se ništa od ovoga ne može kupiti, a pogotovo ne u vidu još jednog para farmerki, jasno vam je kako dolazimo do haosa u ormanu, a potom i u glavi.

Početak problema

Tokom svih ovih godina rada, u meni je proradio inat: goruća želja da dođem do srži, do početka problema. Dosadilo mi je da saniram simptome koji konstantno zlostavljaju moje žene. Dugo sam se pitala koji je najmudriji pristup osvešćivanja prisutnosti Stokholmskog sindroma u konzumerizmu. Devijantnu povezanost duše i produkata, gde nagomilane stvari glume tamničare i osećaj blagostanja, dok su stvarne osobe, u stvari, zatočenici – zatrpani gomilom iz ormana. Željni stvarnih emocija, dobrovoljno trampe svoje vreme i novac, za kratkoročnu dozu dopamina.

Ispostavilo se da mi je rešenje dugo vrištalo u uvo: Nauči svoje ljude kako da kupuju pametno.

Kada sam kreirala trening „Kupuj pametno“, na momente sam se osetila kao da vam odajem neku insajdersku, strogo čuvanu tajnu. Jer, složićete se, nikada nas niko, u istoriji čovečanstva nije učio kako da mudro kupujemo za sebe i baš ono što je nama potrebno. Učili su nas kako da kupimo jeftino, da kupimo više, da kupimo ono što se nameće kao „moderno“, a potom da to isto skladištimo za crne/crnje/najcrnje dane.

Tako dođosmo do toga da vi, moje boginje, majke, preduzetnice, intelektualke – ne umete da kupite pametno. Rešila sam da korov sasečem u korenu.

Drage moje, odlučila sam da vas izvučem iz domova i svakodnevice i iz (sada već mučnog termina) „zone komfora“ (koja je sve samo ne komfor).

Pozivam vas da se prijavite na trening uma, duše i novčanika:

Vodim vas na moj trening „Kupuj pametno“ – u Pečuj.

Dva sata od Beograda je dovoljno za odluku da sebi posvetite vreme, da budete prioritet i sagledate svoje gomile stvari iz ptičije perspektive. Posebno me raduje to što ćete se međusobno upoznati, zagrliti i shvatiti da zaista niste same. Ne samo da imate mene, imate i jedna drugu. Ne mogu, a da ne kažem da sam do detalja isplanirala naš vikend iz mojih snova: učićemo, razgovaraćemo, smejaćemo se, delićemo, obilaziti ovaj božanstveni grad i dobiti odgovore na pitanja:

Kako da prestanete da uzalud trošite svoj novac

Kako da naučite sebe da stilizujete

Kako da sa manje stvari imate više

Kako da kupujete sa jasno definisanim Zašto

Kako da osvestite šta je potrebno i korisno baš vama

Kako da izaberete za sebe i svoj autentičan stil

Kako da kroz rešavanje kreativnih zadataka upotrebite alate za pametnu kupovinu.

Trening „Kupuj pametno“ održava se uskoro.

Prijavi se OVDE i rezerviši svoje mesto, budi među ženama koje su investirale u priliku da nauče veštinu pametne kupovine.

MK