Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Kad planove poremeti neočekivano

Sve planove za proslavu i prvomajska putovanja pomutio je Korona virus. I dok je za neke 1. maj tek samo jedan neradni dan, za veliki broj osoba predstavlja dan kada je sve podređeno uživanju u putovanjima, izletima i priprodi uz neizostavno roštiljanje.

Kada nam neočekivani i neplanirani događaji poremete planove ono što možemo jeste da se što pre prilagodimo. Promena je jedina u životu sigurna. Neočekivani događaji su ono što ni u najluđim snovima ne možemo staviti u plan i kalendar, ali zato u svaki plan uvek treba upisati, računaj na faktor iznenađenja očekuj neočekivano. To je način kako uvek da budemo spremni na prilagođavanje. Veština prilagođavanja je ključ za delovanje. Što smo spremniji na neočekivano naše delovanje biće manje ugorženo.

Nije toliko važno šta piše u planu, pitanje je šta sad mogu učiniti? I ako znam da će mnogi otići u prirodu, pišem ovaj tekst za sve one koji ostaju kod kuće.

Napravimo piknik na terasi podignimo raspoloženje i ne dozvolimo da nas ova situacija pobedi. Za prvomajsku atmosferu na mojoj terasi pobrinuo se Giftshop. U saradnji sa njima napravila sam prazničnu atmosferu i piknik na svoj način. Evo nekih predloga kako možete da se organizujete i proslavite praznik rada kod kuće.

 

 

Obezbedite hranu koju volite. Pripremite sveće i cveće. Voće obavezno. Proleće je, napravite prirodne sokove iseckajte voće, stavite u omiljeni bokal, uživajte u bojama. Napravite prirodnu oazu, opustite se i uživajte. Na terasu iznesite cveće koje imate u kući. Što više boja to će užitak biti lepši. Pripremite neki kolač koji se već dugo spremate da napravite, sada je pravi trenutak.

Izvadite posude i elemente koje upotrebljavate u posebnim prilikama, ovo je idealan trenutak i zaista posebna prilika. Učinite da se osećate svečano i opušteno. Obucite svoje omiljeno odelo. Organizujte udobnu atmosferu. Muzika je lek za dušu zato pripremite play listu. Počnite od jutarnje kafe, a završite romantičnom večerom. Pripremite sveće i novogodišnju rasvetu, upalite je uveče. Iznesite cveće i voće. Potrudite se da vaša terasa izgleda kao najlepša bašta koju biste bukirali da nije ove situacije. Iskoristite maštu i sav potencijal koji u kući imate.

Ukoliko niste sredili terasu predlažem učinite to sad. Pročitajte tekst uređenje terase počnite.

 

 

Neka vaša terasa postane najlepša oaza na svetu, skrojena po vašoj meri sa ciljem da podrži dobar osećaj. Sve što nam je za sreću potrebno verovali ili ne, nalazi se tu ispred nas. Otvorite oči, videćete čudo.

Za ovaj dan izabrala sam da uživam, odmorim i isključim internet. Napravila sam piknik, namestila se udobno. Planiram da sedim čitav dan na vazduhu, tu negde u Beogradu.

Nije važno gde si, bitno je da ugodiš sebi. Prihvatiš, opustiš se i uživaš. Napravite prvomajski piknik na terasi.

P.S. Uskoro počinje novi Ciklus Sredi Orman Redefiniši Svoj Stil

Započinjem sa nekin novinama, bićete iznenađeni.

Kada sve bude spremno za početak, objaviću detalje.

Ostanite prisutni.

Srećno!

MK