Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

KUPUJ PAMETNO BIRAJ POTREBNO

Pre izvesnog vremena pozvala me je Dragana u želji da sredimo njen orman, prvo što je izgovorla kada smo započele rad bile su reči:

– Često kupujem kada je nešto sniženo, tad osetim to je idealna prilika, onako sad ili nikad sigurana da mi baš to treba i da tu stvar želim da nosim odmah. Onda dođem kući uredno odložim komad u orman, (sve sa etiketom) tako ga ostavim da čeka. Ubrzo zaboravim da sam to kupila i tako u krug. Kupim, zaboravim pa se setim da imam, opet kupim.

Marija, meni sve mi treba! Kupujem sve od obuće do peškira.

Da li ti je jasno gde Dragana greši?

Ona je uporno držala fokus na želji da iznova pravi nov izbor, svaki odlazak u kupovinu ispunjavao je njenu potrebu da bira. Tako je konstantno ispunjavala jednu žudnju „biram“, a zaboravljala je da izabrano stavi u upotrebu, tačnije da koristi i time realizuje drugu potrebu „uvek sam lepo obučena“.

Ona je više puta započnjala posao uređenja ormana u želji da orman izgleda kao sa Pinteresta.

Počinjala je, pratila je savete, međutim pored svog truda nije uspevala da postigne red i ostvari željeni efekat.

Želja joj je bila da otvori vrata svog ormana oseti inpiraciju i lepo se obuče. Ka tome je stremila.

Da bi u otrmanu stvari bile idealno postavljene, tako da sve bude vidljivo i lako dostupno, od ključne važnosti je da se oslobodimo suvišnog. Iz ormana izvadimo stvari koje narušavaju harmoniju i koje ne koristimo.

Kako bi prepoznali šta je suvišno. Šta pravo, a šta pogrešno, ponekad je potrebno da uz sebe imamo adekvatnu osobu koja može pomoći da uvidimo zašto ne postižemo ostvarenje željenog.

Dragana je na kraju prepoznala da ne može sama, pozvala me je da pomognem,

na obostrano zadovoljstvo postigle smo željeni rezultat.

MK

Za poziv u pomoć možeš mi pisati OVDE