Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Rešenje problema – Nemam šta da obučem

Da li sebe vidiš kako pred svaki izlazak ili važan događaj, stojiš ispred ormana izgovarajući poznatu rečenicu: “Opet nemam šta da obučem!” Dok pokušavaš iz njega da izvučeš dobitnu kombinaciju, vreme prolazi, uznemirenost raste. Očigledo je, i ovog puta kasniš.

Zašto se stalno ponavlja isti film? Nepromišljena kupovina je razlog za ovu situaciju.

Za problem nemam šta da obučem, rešenje je pametna kupovina. Kada prestane pogrešno da se kupuje, red u ormanu nastaje. Kada je orman sređen i organizovan, a sadržaj u njemu smsleno odabran, situacija  “nemam šta da obučem” počinje da se rešava.

Možda misliš da su Black Friday, 8. Mart i sezonske rasprodaje idealna prilika da prestaneš da izgovaraš “nemam šta da obučem”. Moram da te razočaram i kažem da su baš ti dani oni koje treba izbegavati. Evo i zašto.To su trenuci u kojima ne vlada zdrava logika, a razum spava. Odlučuje se ishitreno, i baš zato kupuje se pogrešno. Pokušaj da se zaustaviš i da barem jedno vreme kupovinu zaobilaziš tim specijalnim danima. Ništa te ne košta, probaj.  

Pre nego što kreneš u kupovinu, prvo sredi orman.

Danas želim da podsetim na par važnih koraka, za sređivanje ormana. Zato što je red u ormanu preduslov za pametnu kupovinu i samim tim rešenje za situaciju u kojoj nemaš šta da obučeš. 

Prvi korak – suočavanje sa stanjem u ormanu. Obrati pažnju na sliku koju vidiš. Zatim iznesi gomilu stvari iz ormana. Stavi ih na krevet. Posmatraj.

Drugi korak – prebiranje po prošlosti. Sigurna sam da se na gomili nalazi haljina od pre šest godina, čeka da je ponovo obučeš. Na toj gomili postoji barem jedan komad odeće koji više ne možeš da obučeš. Šta ćeš uraditi sa tim stvarima? Misliš da češ ih nositi ponovo. Razmisli i počni da razvrstavaš stvari prema sadašnjim prioritetima.

Treći korak – pronađi sebe u gomili. Da li ove stvari opisuju tebe danas? Sada imaš jedinstvenu priliku da pronađeš u gomili raznih stvari svoj jedinstveni stil. Počni da praviš izbor od stvari bez kojih ne možeš. Koji su to komadi odeće koji se međusobno slažu, pronađi ih. Koje boje dominiraju na gomili? Šta na gomili nedostaje. Jasno je, nečeg ima previše, a neki bitni elementi fale, koji su?

U procesu sređivanja ormana važno je slaganje stvari prema ličnoj potrebi.

Naravno da ne postoji tutorijal na You Tube-u, koji daje rešenje za tvoju situaciju. Zato što ni stvari, a ni orman u tom tutorijalu nisu isti kao kod tebe. Dobro je da se inspirišemo, ali je važno prepoznati šta zaista možemo da upotrebimo. Sredi orman po prioritetima. Tako što ćeš odrediti kako i koliko često koje stvari koristiš. Isprati sezonu koja je aktuelna i organizuj stvari da sve bude vidljivo i lako dostupno. 

Zapamti,

Kada naučiš pametno da kupuješ, rešićeš dilemu „nemam šta da obučem“.

Na seminaru KUPUJ PAMETNO edukujem prisutne kako do pametne kupovine i zašto su red u ormanu i kupovina novih stvari usko povezani.

MK

Zaznaj sve informacije o narednom seminaru…