Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Novogodišnja haljina zauzima prostor ormana

Koliko si puta izbrojala do deset dok se nisi zatekla sa kesom ispred radnje? Da pogodim? Uglavnom prilikom kupovine ne brojiš. Zato sada sigurno imaš brdo novogodišnjih haljina u ormanu koje čekaju da ih poneseš bar još jedan put. Trenutak je da svedeš račune i doneseš nove odluke. Želim da jedna od  prvih bude „oslobodi se pogrešne kupovine“.

Rešenje problema impulsivne kupovine, jeste prihvatiti da euforična kupovina postoji. Istina je, skloni smo da pokleknemo i bez mnogo razmišljanja plaćamo zadovoljstvo. Ne mogu da ne razumem kad je decembarska euforija na snazi, ona nas sve nosi. Neću da kažem da je najpametnije ne kupovati, želim da podsetim da kupuješ pametno.

Ako ne želiš da budeš žrtva novogodišnje euforične kupovine, pročitaj sledeća pravila.

 

Prvo pravilo: Ne kupuj u žurbi i u poslednji čas.

Kupovina pod pritiskom stvara dodatni stres i pomaže da se uglavnom izabere pogrešno. Ako nemaš dovoljno vremena za obilaske radnji ili pregledanje online šopova, ne kupuj ništa. Pogledaj u svoj orman,  i dozvoli da te njegov sadržaj inspiriše. Tu sigurno leži bar jedna dobra kombinacija.

 

Drugo pravilo: Ne kupuj haljinu koju nameravaš da obučeš samo jedno veče.

Ako malo bolje razmisliš shvatićeš da stvar koju kupiš samo za jedno nošenje zaista nikada više nećeš upotrebiti. Pre kupovine postavi sebi cilj da ono što biraš možeš da koristiš u različitim prilikama. Biraj prema sebi i svom načinu života. Ako je Nova godina jedina svečana prilika u godini kada ćeš poneti glamuroznu haljinu, odustani. Ako u godini imaš 10 poslovnih događaja i koktela, onda biraj haljinu prema tome.

 

Treće pravilo: Novi komad treba da se uklapa u postojeći sadržaj tvog ormana.

Nova stvar koja ulazi u tvoj orman treba da donese novu energiju, a ne da te napravim novom ličnošću. To čak nije ni moguće. Garderoba je jedna od glavnih karakteristika jedne ličnosti. Ako se ne sećaš, čak i sama Koko je govorila da je moda prolazna, a stil večan. Sijaj svojim sjajem!

Ako još nisi nabasala na izazove koji kruže internetom poput kako napraviti dvadeset odevnih kombinacija sa samo deset stvari, neka ti to bude dovoljno dobra motivacija da iz svog ormana izvučeš sve one od kojih ne možeš da napraviš ništa. Kada izviriš iz svoje bespotrebne gomile prihvati se svog planera i napravi spisak od deset “bejzik” stvari koje opisuju tebe. 

Ko kaže da za Novu godinu ne možeš da izgledaš dovoljno posebno u “bejzik” komadima?! 

Onda kada svi šljašte od šljokica i štrasa, ti budi posebna u svojoj svedenoj haljini i minđušama koje baš niko nema. Da li znaš koliko aksesoar može da doda i oduzme svakoj odevnoj kombinaciji? Kada si poslednji put kupila dobar zimski šešir? A možda bi tvoj kaput tek uz njega došao do izražaja?

Hej, samo medvedi spavaju zimskim snom! Probudi se i shvati da zima traje nekoliko meseci, a ne samo jednu (novogodišnju) noć! Budi sebi najbolji Deda Mraz, donesi prvu ispravnu odluku ove godine i počni da kupuješ pametno. 

A ako ne znaš kako, znaš gde možeš da potražiš pomoć!

MK