Close
  • Nemate proizvoe u korpi.
idi na početak

Ljubav i šoping u dvoje

Različitost imperativ za šoping u dvoje. Može delovati besmisleno, ali ljubav i šoping ne idu zajedno. Šoping kao i ljubav traži posvećenost.

Stereotip ili ne, istraživanja pokazuju da žene više vole šoping od muškaraca. Žene se prilikom šopinga „zasite“ u proseku posle dva sata, a muškarci se smore već nakon 26 minuta. Stvar se dodatno pogoršava ukoliko su gladni, žedni ili su u šopingu sa neodlučnom ženom. Ne izmišljam, tako nauka kaže.

Bilo da se u kupovinu odlazi sa partnerom, sestrom, mamom ili drugaricom u društvu se stvara dodatni stres, nelagoda i dolazi do sudara neusaglašenog ritma.

Već godinama u prodavnicama posmatram one koji su u društvu i one koji su sami. Prilikom analize primetila sam, osobe koje su u kupovinu došle same imaju punu pažnju. Dok se u grupama i parovima često čuje rasprava i oseća konfliktna situacija zbog koje se ne donosi kvalitetan izbor, ali se zasigurno stvara napetost i stres. Da li je neophodno u kupovinu odlaziti u društvu? Moj odgovor je ne. Za kvalitetnu i pametnu kupovinu društvo je ometač. Baš kao što je i za ljubav treće lice pretnja.

Ljubav i kupovina ne idu zajedno. Ukoliko želite da gušite ljubav krenite sa partnerom u kupovinu.

Ovom prilikom želim da vas pokrenem da razmišljate na drugačiji način i šoping posmatrate kao sastanak sa sobom, a ne sa partnerom ili drugom vama dragom osobom. Šoping je zabava za pojedinca. Razmislite na koje sve načine možete provesti vreme sa onima koje volite. Ma koliko da nam društvo znači birajte da u kupovinu odlazite sami. Za pravi izbor sami ste sebi dovoljni. Tuđe mišljenje najčešće stvara sumnju i neodlučnost. Kada birate važno je da se komad vama dopadne, vi ste ti koji će ga koristiti. Vaš osećaj je od presudne važnosti. Ne dozvolite da na odluku utiču drugi.

Iskreno nije jednostavno pronaći idealnog partnera za šoping, zato razmislite koja osoba iz vašeg okruženja može biti idealan saputnik za tu priliku. Ukoliko ne prepoznajete iz prve, ne mučite sebe da stavljate sastanak i šoping u isti koš.

Ako još uvek nije jasno zašto u šoping treba ići solo, evo nekih primera:

Drugačije potrebe.

Pritisak da morate biti zajedno.

Traži se drugačiji sadržaj.

Različiti ritam potrage.

Osećaj obaveze.

Gubitak pažnje i fokusa sa onog što se traži.

Dakle, kupovina u paru je mač sa dve oštrice. Ponekad može biti podrška, ali je češće elementarna nepogoda. Ako već odlučite da idete u kupovinu sa nekim, onda pronađite idealnog partnera. Osoba sa kojom odlazite u šoping treba da je podržavajuća i poznaje vaš stil. Da vas podseća na važne i bitne elemente. Održava fokus i pre svega da vas inspiriše i podstiče. Veoma je bitno da vam neko drugi ne nameće mišljenje, ali i da ume proceniti da li vam to stvarno pristaje.

Postoji mnogo boljih načina da provedete vreme sa partnerom od odlaska u šoping. Ukoliko imate naviku da odlazite sa partnerom u šoping, molim vas da razmislite da li to vreme donosi benefit za vaš odnos ili ne.

Ljubav kao i šoping zahteva posvećenost i punu pažnju.

Moj savet je, birajte da negujete, a ne da šopingom gušite emocije i strast.

MK

Foto: Tea Tomić